Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інклюзія осіб з інвалідністю при гуманітарному реагуванні

Дата: 02.03.2023 09:12
Кількість переглядів: 1413

Посібник для органів і закладів, залучених до організації та надання допомоги й послуг населенню при гуманітарному реагуванні

У надзвичайних ситуаціях вкотре стає очевидною необхідність дотримання прав людини щодо людей з інвалідністю. В умовах, коли існує нагальна потреба в евакуації, а влада на місцях виявляється неготовою до її належного забезпечення, представники влади й громадські організації часто змушені робити вибір на користь порятунку життя, жертвуючи гідними умовами (отже, із порушенням прав людини), в яких цей порятунок мав би відбуватися для людей з інвалідністю. Насамперед це відбувалось через недостатню кількість (або відсутність) доступного транспорту, асистивних технологій, доступного житла, доступної інформації та комунікації, соціального і медичного супроводу.

Цей посібник підготовлено в межах проєкту «Забезпечення ґендерно чутливої інклюзії осіб з інвалідністю в процесі гуманітарного реагування», що впроваджується Спільною програмою ПРООН, ООН Жінки, Дитячого фонду ООН, Фонду ООН в галузі народонаселення за підтримки Партнерства ООН з прав осіб з інвалідністю (UNPRPD). Він стане у нагоді органам та закладам, які залучені до організації та надання допомоги й послуг населенню при гуманітарному реагуванні.

У посібнику використані матеріали серії тренінгів «Покращення координаційних механізмів для врахування потреб осіб з інвалідністю при гуманітарному реагуванні» та «Права жінок з інвалідністю, їх дотримання під час пандемії COVID-2019 та війни».

Всі думки, викладені в посібнику, належать його укладачам і необов’язково збігаються з поглядами Партнерства ООН з прав осіб з інвалідністю (UNPRPD), ПРООН, ООН Жінки та інших агенцій ООН, які впроваджують Спільну програму «Забезпечення ґендерно чутливої інклюзії осіб з інвалідністю в процесі гуманітарного реагування».

Фото без опису

Завантажити посібник

PDF (1MB)

DOWNLOAD


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь