Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Семенівці створять арт-реабілітаційний простір «Стійкість громад»

Дата: 19.04.2023 09:49
Кількість переглядів: 1987

Фото без опису18 квітня 2023 року про можливості #Програма_CLEAR щодо підтримки мешканців громад у подоланні проблем, що виникли внаслідок війни, розповідали у Семенівській міській громаді.

Координаторка напрямку «Захист» проєкту «Стійкість, безпека та добробут громад Чернігівської області у кризові часи» Тетяна Романова повідомила, що в рамках ініціативи передбачається проведення серії заходів із психосоціальної підтримки мешканців громади, заходів “Реабілітація через творчість”, надання індивідуальних неспеціалізованих консультацій психологом, а також тренінгів з інформування про ризики, пов’язані з мінами та вибухонебезпечними залишками війни. Крім того, планується облаштування арт-реабілітаційного простору «Стійкість громад», де всі охочі матимуть змогу з користю для емоційного стану проводити час, відволікаючись від буденності.

Для Семенівської громади цей комплекс заходів є вкрай актуальним, оскільки прикордонні населені пункти знаходяться під постійними обстрілами і потерпають від авіаційних бомб. У людей багато пошкодженого житла, що потребує ремонту.

Окрім цього є потреба в облаштуванні бомбосховищ, в психологічній підтримці і в наданні знань щодо мінної безпеки.

Проєкт реалізується Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень у межах Програми дій та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації (CLEAR), яка впроваджується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID/ BHA).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь