Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Владні інституції Чернігово-Сіверщини: ілюстрована історія»

Дата: 15.05.2023 09:47
Кількість переглядів: 1500

Фото без описуЧернігівським регіональним центром підвищення кваліфікації разом із Сіверським інститутом регіональних досліджень та за підтримки фонду Ганнса Зайделя розроблено електронну версію другого видання книги «Владні інституції Чернігово-Сіверщини: ілюстрована історія». Книга присвячена 1000-літтю Великого князівства Чернігівського (відзначатиметься в 2024 р.). Вона засвідчує розвиток державних та самоврядних владних інституцій на теренах Чернігово-Сіверщини як однією з основ України.
Особливість – матеріал подається головним чином не за допомогою тексту, а через зображення – реконструкції, схеми, малюнки, фотографії… В оформленні використані численні архівні матеріали, фотодокументи, реконструкції та зображення артефактів. Порівняно з першим ілюстрованим виданням з`явилися два нові розділи: «Волості та волосні правління» (1797–1917) та «Зміни в місцевому самоврядуванні в 2015–2020 роках на Чернігівщині та постреформенний період». Зокрема, згадані події новітньої російсько-української війни та її вплив на систему управління; тексти всіх інших розділів відредаговані, а їхній зміст розширений та конкретизований.
Цільова аудиторія видання – державні службовців, посадові особи місцевого самоврядування, депутати місцевих рад. Водночас це своєрідний посібник для всіх, хто цікавиться минулим побудови та функціонування владних інституцій на теренах історичної Чернігово-Сіверщини.

Файл із текстом можна скачати тут:

http://sivertraining.org.ua/wp-content/uploads/2023/05/Vladni-instytutsiyi_onovleni_Sajt.pdf


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь