Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Перейменування вулиць – не нагальна проблема, а вимога закону!

Дата: 01.06.2023 11:56
Кількість переглядів: 1480

Фото без описуПід такою темою пройшла діалогова зустріч у Семенівці. Представники влади, освітяни, історики, активні та ініціативні мешканці міста зібрались, щоб обговорити питання перейменування деяких вулиць міста Семенівки.
Закон є закон! Звичайно, хтось каже, що перейменування вулиць не на часі, і він був би правий, якщо б не враховувати норму закону, що вже давно вступила у дію, і вимагає змінити старі радянські назви на сучасні.

Щоб перейменувати, потрібно щось запропонувати… Саме такою була головна ціль зустрічі у форматі діалогу. Учасники працювали у двох групах, у ході роботи проговорили алгоритм дій та окреслили етапи процесу перейменування. А далі почався творчий процес генерування нових назв. Ідей народили чимало, деякі з них смішні, пропонувались патріотичні, але більшість виступила за нейтральні назви. Коли закінчився мозковий штурм, обрали доцільніші назви і записали їх на Фліпчат.

Наступний етап – це винесення на обговорення та оцінку громадськості . В ході опитування населення обере кращі із визначених назв або ж запропонує свої. Що важливо?! Зміни назв не створять фінансового тягара для населення громади.

Зустріч відбулася в рамках проекту "Лабораторії творчого діалогу в громадах" від команди Громадські Ініціативи України, який реалізується в рамках програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою»!


Особливо дякуємо координатору Володимиру Оніщуку за проведений захід та супровід процесу обговорення.
Спасибі ЗСУ за безпечні умови, що дозволяють проводити подібні заходи.

ГО "Спілка ініціатив мешканців Семенівщини"



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь