Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Бюджет 2024: зміни розміру пенсій, надбавок, доплат

Дата: 19.01.2024 16:27
Кількість переглядів: 74

Фото без опису Проведено перерахунок пенсій 65-річним непрацюючим пенсіонерам

У зв’язку зі збільшенням з 1 січня 2024 року розміру мінімальної заробітної плати до 7100 грн проведено перерахунок пенсій 65-річним непрацюючим пенсіонерам за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок – 30 років страхового стажу. Пенсія для цієї категорії громадян становить не менше 40% від мінімальної зарплати, тобто не менше 2 840 грн.

На Чернігівщині проведено перерахунок пенсій 61,7 тис осіб. Збільшення пенсій відбулося у 1535 осіб, середній розмір підвищення становить 262 грн.

Зросли надбавки до пенсій Почесним донорам України

Громадяни які мають звання Почесного донора України за діючим законодавством отримують доплату до пенсій у розмірі 10% від прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць.

 Статтею 7 Закону України “Про Державний бюджет України на 2024 рік” з 1 січня 2024 року встановлено  розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність встановлено на рівні 2361 грн, а прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць – на рівні 2 920 грн.

З урахуванням зазначеного, з 1 січня 2024 року розмір надбавки почесним донорам України зріс з 258,90 грн до 292,00 грн.

 

Важливо

Перерахунки проведені в автоматичному режимі і не потребують особистого звернення пенсіонерів до територіальних органів Пенсійного фонду України.

Перераховані пенсії виплачуються вже у січні поточного року. При цьому сума підвищення для кожного пенсіонера є індивідуальною та залежить від складових, врахованих для обчислення пенсії.

Крім того, з 1 січня збільшиться розмір щомісячної грошової виплати деяким категоріям громадян з числа осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною (Закон України “Про щомісячну грошову виплату деяким категоріям громадян”).

Важливо

Пунктом 8 розділу “Прикінцеві положення” Закону “Про Державний бюджет України на 2024 рік” встановлено, що перерахунок пенсій, надбавок, підвищень та інших доплат до пенсії, який здійснюється з урахуванням розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, встановленого на 1 січня 2024 року, проводиться з 1 березня 2024 року разом із щорічною індексацією пенсій.

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь