Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2024 08:20
Кількість переглядів: 572

15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій, пам’яті загиблих воїнів-інтернаціоналістів, день пам’яті усіх, хто виконував свій військовий обов’язок та брав участь у збройних конфліктах на території інших держав. Один з таких конфліктів, що забрав життя тисяч молодих людей — стала війна в Афганістані. Сьогодні, це 35-а річниця виведення військ з території Республіки Афганістан.

Ця кривава Афганська війна – одна із найтрагічніших  чорних сторінок нашої історії стала жорстоким випробуванням та великою трагедією для сотень тисяч людей. Завжди пам’ятаємо цей день… 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон. Відтоді ця дата увійшла в історію як День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Минає час, історія віддаляє нас твсе дальше від тих страшних років афганської війни. Проте час не здатний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади відданості військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі вірних воїнів України.

Афганська війна залишила незагоїні рани та невимовний біль у серцях українців. На жаль, і сьогодні нам знову доводиться відстоювати наші землі від російських загарбників.

Шановні учасники бойових дій на території інших держав! Шановні ветерани війни в Афганістані, члени сімей воїнів-афганців!

Не зважаючи на звання та нагороди, усі Ви –  справжні герої! Низький уклін за вашу мужність та героїзм! 

Щиро бажаю Вам і Вашим родинам  міцного здоров’я, благополуччя та довгих років життя! Нехай завжди над нами буде мирне небо!

Вічна слава і вічна пам’ять героям!

З повагою, 

Міський голова Сергій ДЕДЕНКО

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь