Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про намір введення плати за абонентське обслуговування у розрахунку на один особовий рахунок для послуги із поводження з твердими побутовими відходами

Дата: 22.02.2024 11:18
Кількість переглядів: 487

Фото без описуЯкими законами передбачена плата за абонентське обслуговування?

  • Закон України «Про житлово-комунальні послуги»;
  • Постанова КМУ № 808 «Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента комунальних послуг, що надаються споживачам за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг або за індивідуальними договорами з обслуговуванням внутрішньо будинкових систем про надання комунальних послуг »;
  • Постанова КМУ № 835 «Про затвердження Правил надання послуги з управління побутовими відходами та типових договір про надання послуги з управління побутовими відходами»

Що таке плата за абонентське обслуговування?

Відповідно до п.11 ч.1 ст.1 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» (зі змінами) – платіж, який споживач сплачує виконавцю комунальної послуги за індивідуальним договором про надання комунальних послуг (далі - індивідуальний договір) або за індивідуальним договором з обслуговуванням внутрішньо будинкових систем про надання комунальних послуг (далі - індивідуальний договір з обслуговуванням внутрішньо будинкових систем) (крім послуг з постачання та розподілу природного газу і з постачання та розподілу електричної енергії), що включає витрати виконавця, пов’язані з укладенням договору про надання комунальної послуги, здійсненням розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами, нарахуванням та стягненням плати за спожиті комунальні послуги, обслуговуванням та заміною вузлів комерційного обліку води і теплової енергії (у разі їх наявності у будівлі споживача), крім випадків, визначених цим Законом, а також за виконання  інших функцій, пов’язаних з обслуговуванням виконавцем абонентів за індивідуальними договорами (крім обслуговування та  поточного ремонту внутрішньо будинкових систем теплопостачання, водопостачання, водовідведення та постачання гарячої води).

Що включається до плати за абонентське обслуговування для споживачів КП «Семенівське» Семенівської міської ради на  2024 рік?

  • абонентський супровід (здійснення обліку обсягу спожитих послуг, нарахування плати за спожиті послуги, переоформлення особових рахунків, програмне забезпечення для ведення обліку нарахувань);
  •  друк та доставку квитанцій;
  • звірку даних, виготовлення довідок і т.п;
  • інформування управлінь соціального забезпечення;

Дані витрати не включаються при розрахунку діючих тарифів на послугу з управління побутовими відходами.

Ким затверджується та регулюється розмір плати за абонентське обслуговування?

Граничний розмір плати встановлюється відповідно  до   постанови Кабінету Міністрів України №808. Її граничний розмір згідно даної Постанови не може перевищувати для управління побутовими відходами 20,34 грн. на один особовий рахунок.

Розмір плати за абонентське обслуговування затверджується внутрішнім наказом по підприємству та визначається виконавцем комунальних послуг за їх фактичними витратами у розрахунку на 1 абонента/міс.

Плата за абонентське обслуговування не є комунальною послугою, тому не затверджується органом місцевого самоврядування.

До повноважень органів місцевого самоврядування належать встановлення цін/тарифів на комунальні послуги відповідно до п.3 ст.4 Закону України  «Про житлово-комунальні послуги».

Комунальні послуги (відповідно до п.2 ч.1 ст.5 Закону України  «Про житлово-комунальні послуги») – послуги з постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії, постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, управління побутовими відходами.

Структура та розмір плати за абонентське обслуговування по КП «Семенівське» Семенівської міської ради з послуги з управління побутовими відходами

 

Витрати всього на рік, грн.

Витрати всього на 1 місяць, грн.

Витрати на 1 особовий рахунок, грн.

Особових рахунків

 (1881 з населенням+19 юр. осіб+3 середня кількість одноразових дог. з юр. особами

 

1903

Прямі витрати на оплату праці

98460,00

8205,00

4,31

Внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

21661,20

1805,10

0,95

Програмний супровід (Програмний комплекс «Абонентський відділ»)

9600,00

800,00

0,42

Витрати пов’язані з друком

(папір А4)

3120,00

260,00

0,14

Всього витрат

132841,20

11070,10

5,82

Нарахування ПДВ 20%

26568,24

2214,02

1,16

Плата за абонентське

обслуговування

159409,44

13284,12

6,98

 

Плата за абонентське обслуговування з управління побутовими відходами по КП «Семенівське» Семенівської міської ради складає 6,98 грн. з 1 особового рахунку (не зважаючи на кількість осіб зареєстрованих/проживаючих). Плата нараховується щомісяця та вказуватиметься в квитанції окремим рядком.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь