Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про проведення екологічного флешмобу

Дата: 01.07.2024 09:59
Кількість переглядів: 205

Фото без опису3 липня з нагоди Міжнародного дня відмови від поліетиленових пакетів (International Plastic Bag-Free Day) на території Чернігівської області планується проведення екологічного флешмобу «ЕКОЛОГІЯ В ДІЇ: ПАКЕТАМ ТОРБА!».

Пропонуємо у цей день долучитися до заходу, зокрема відмовитися від використання поліетилену та скористатися екоторбинками, паперовими пакетами й іншими побутовими предметами, що не шкодять довкіллю.

Мета заходу – акцентувати увагу до проблем надмірного використання пластику, формування відповідального ставлення до споживання й утилізації шкідливих ресурсів серед населення.

ЧОМУ НЕБЕЗПЕЧНИЙ ПОЛІЕТИЛЕН?

У довкіллі пластик перетворюється на мікрочастинки, які потрапляють у ґрунт, воду та повітря. Пластикові пакети, як і увесь одноразовий пластик, виготовляються переважно з викопного палива, що спричиняє кліматичну кризу.

Цифри вражають:

  • щорічно у світі виготовляється понад 13 мільярдів пластикових пакетів, тобто 300 одиниць на кожного дорослого мешканця Землі, переробляються з них лише 10%-15%;
  • щохвилини у світі використовується близько мільйона пакетів;
  • у природному середовищі поліетилен розкладається понад двісті років, а пластик – майже 450.

У Європейському Союзі, аби запобігти пластиковому засміченню, схвалено Директиву 2015/20 про зменшення споживання легких пластикових пакетів, що вносить зміни до директиви 94/62 про упаковку і відходи упаковки.

Україна також зробила важливий крок у напрямку зменшення споживання пластикових пакетів. Понад 2 роки тому вступив у дію Закон «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України». Відтоді, за інформацією Міністерства економіки, українці зменшили використання пластикових пакетів, залежно від різновиду, на 40-90%.

Тож закликаємо долучитися до вищевказаного екологічного заходу. Разом ми зробимо Україну чистішою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь