Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Податкові новини

08 Листопада, 2023 р., 11:02
ДПС продовжує інформувати платників податків про актуальні питання щодо особливостей застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, у зв’язку з чим повідомляє таке. 
06 Листопада, 2023 р., 08:04
В управлінні оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Чернігівській області нагадали, що з 01 серпня 2023 року українським підприємцям повернули ставки податків, які діяли до початку запровадження військового стану, зокрема для фізичних осіб – підприємців ІІІ групи. Таким чином, ФОП ІІІ групи припинили сплачувати 2% від обороту і перейшли на ставку 5%.
06 Листопада, 2023 р., 08:03
В управлінні контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Чернігівській області нагадали, що роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) або тютюновими виробами, або рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, або пальним може здійснюватися суб'єктами господарювання (у тому числі іноземними суб’єктами господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них відповідних ліцензій.
27 Жовтня, 2023 р., 11:15
З метою контролю за дотриманням законодавства в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій під час здійснення торгівлі у мережі Інтернет, працівниками відділу фактичних перевірок Головного управління  ДПС у Чернігівській області проведено фактичну перевірку одного з інтернет-магазинів з комісійного продажу побутової техніки,  що здійснює діяльність у місті Чернігові. 
27 Жовтня, 2023 р., 11:15
Головне управління ДПС у Чернігівській області повідомляє, що розпочався ІІ Обласний конкурс науково-творчих есе на податкову тематику.
26 Жовтня, 2023 р., 12:59
У розділі «Онлайн-навчання» на вебпорталі ДПС, який містить корисну інформацію з податкової тематики, навички заповнення податкової звітності та розуміння оптимальних механізмів сплати, розміщено нові матеріали.
25 Жовтня, 2023 р., 11:04
У зв’язку з надходженням запитів від платників податків ДПС надає рекомендації стосовно відображення у розрахункових документах реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО) інформації щодо оплати товарів частинами.
25 Жовтня, 2023 р., 11:04
Оподаткування доходів, отриманих фізичною особою – підприємцем від провадження господарської діяльності, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, здійснюється відповідно до ст. 177 розділу IV Податкового кодексу України (далі – Кодекс) або глави І розділу XIV Кодексу залежно від обраної системи оподаткування.
24 Жовтня, 2023 р., 08:00
У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-вересень 2023 року надійшло 8 млрд грн від сплати податків і зборів, що на 31,4 відс. більше за факт надходжень дев’яти місяців попереднього року (+1,9 млрд грн). Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 1,3 млрд грн, решту ж коштів отримали бюджети територіальних громад.
20 Жовтня, 2023 р., 14:24
У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до бюджетів усіх рівнів платниками податків Чернігівської області у січні-вересні 2023 року сплачено понад 13,5 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 25 відс. (на 2,7 млрд грн) перевищує факт надходжень відповідного періоду 2022 року. Єдиного соціального внеску надійшло 8,3 млрд грн (зростання на 36 відс.).

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь