Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пенсійний фонд України

16 Травня, 2023 р., 07:54
Жінка-підприємець має право на отримання допомоги по вагітності та пологах за умови сплати єдиного соціального внеску. Відповідно до вимог пункту 1 статті 18 Закону України від 23.09.1999 № 1105-XIV «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» допомога по вагітності та пологах надається застрахованій особі у формі страхових виплат, які повністю або частково компенсують втрату заробітної плати (доходу) за період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами.  Підставою для призначення допомоги з тимчасової непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами є сформований на основі медичного висновку про тимчасову непрацездатність листок непрацездатності.
01 Травня, 2023 р., 11:05
З травня житлові субсидії на неопалювальний сезон більшості одержувачів буде перепризначено автоматично, за умови, що не змінилися дані про їхній майновий стан чи склад домогосподарств.
24 Квітня, 2023 р., 11:52
Для правильного розрахунку суми допомоги за даними системи персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб (СПОВ), яка відображається в заяві-розрахунку, необхідно своєчасно подавати квартальні звіти з Єдиний соціальний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ). Довідкові звіти з ЄСВ за місяці розрахункового періоду, які не увійшли в звітний період, необхідно подати до зміни статусу листка непрацездатності на «ГОТОВО ДО СПЛАТИ».
20 Квітня, 2023 р., 10:50
З 01.01.2023 набув чинності Закон України від 23.09.1999 №1105-XIV “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” у редакції Закону України від 21.09.2022 № 2620-IX “Про внесення змін до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” та Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (далі – Закон), у зв’язку з чим набули чинності зміни щодо призначення страхових виплат за соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та за соціальним страхуванням від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності.
17 Квітня, 2023 р., 15:09
Відтепер, для зручності людей, які бажають подати заяву на призначення пенсії, але не мають можливості отримати КЕП, щоб подати заяву дистанційно, на вебпорталі електронних послуг ПФУ реалізовано можливість оформлення пенсії за допомогою Дія.Підпису.
17 Квітня, 2023 р., 15:09
Страховими виплатами є грошові суми, які уповноважений орган управління виплачує застрахованій особі чи особам, які мають на це право, у разі настання страхового випадку.
13 Квітня, 2023 р., 16:00
Частиною п’ятою статті 24 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” від 23.09.1999 № 1105-XIV зі змінами та доповненнями (далі - Закон) визначено, що страхові виплати здійснюються у разі, якщо звернення за їх призначенням надійшло не пізніше шести календарних місяців з дня відновлення працездатності, закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, з дня смерті застрахованої особи або члена її сім’ї. З 01.01.2023 шестимісячний період обраховується з дати настання відповідної події (відновлення працездатності або установлення інвалідності, закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, смерті застрахованої особи або члена її сім’ї).
13 Квітня, 2023 р., 16:00
При зверненні застрахованої особи до медичного закладу з приводу травми, отриманої на виробництві, лікарем формується медичний висновок за категорією “Захворювання або травма загального характеру” з відміткою про зв’язок випадку з професійною діяльністю.
11 Квітня, 2023 р., 11:03
У квітні закінчується опалювальний сезон і з 1 травня по 30 вересня в Україні будуть розраховані субсидії на неопалювальний період.
06 Квітня, 2023 р., 15:58
Аналіз виробничого травматизму під час проведення весняно-польових робіт показує, що понад 30 % усіх нещасних випадків виникають під час ремонту техніки.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь